A World Without Books

Perioada: iunie 2020 – mai 2022

Profesor coordonator: Dima Diana

Despre proiect

Acest proiect se bazează pe romanele Fahrenheit 451  de Ray Bradbury și The Fun They Had de Isaac Asimov. Elevii se vor gândi la rolul cărților și la distrugerea lor de-a lungul istoriei, la consecințele pandemiei asupra școlii și la procesele de predare și învățare. Se va propune o cronologie colaborativă, o revistă  colaborativă și alte activități.

OBIECTIVE

Acest proiect este despre cărți și importanța lor în lumea noastră. Se va baza pe romanul Fahrenheit 451 al lui Ray Bradbury și pe nuvela The Fun They had by Isaac Asimov. Astfel, elevii își vor îmbunătăți mai întâi abilitățile de citire, apoi cele de vorbire și scriere in limba engleza, de colaborare si cunoastere a altor culturi și civilizație prin parteneriatele cu elevii din alte țări.

PROCESUL DE LUCRU

Elevii vor lucra la o cronologie/ o istorie colaborativă despre distrugerea cărților din istorie și vor analiza motivele acestor distrugeri. Elevii vor discuta despre beneficiile lecturii. Ei vor trebui, de asemenea, să se gândească la modul în care pandemia a schimbat procesele de predare și învățare cu propria lor experiență și să discute despre învățarea electronică și despre viitorul școlii online, despre metodele interactive, moderne ale  predării și învățării.

PARTENERI

La acest proiect initiat de profesoara franceza Corrine Hoffert colaboreaza profesori din România (Liceul Tehnologic ”Dimitrie Bolintineanu”, Bolintin-Vale), Turcia, Croația, Italia, Polonia, Finlanda si  Spania.

   În cadrul acestui proiect, demarat in 27.06.2921, elevii s-au intalnit pe meet pentru a se cunoaste si a discuta despre Avantajele lecturii în viața elevilor, au completat un chestionar (google forms) despre motivația lecturii si tipuri de carti preferate, autori și lucrări.