Christmas Wishes

Perioada. Acest proiect eTwinning s-a desfășurat în perioada noiembrie-decembrie 2019

Profesor coordonator: Pîrvu Ecaterina

Participanți: clasa a XI-a C

  1. Albiță Elena Emanuela Magdalena
  2. Chită Ionuț Cristian
  3. Costache Marius Cristian
  4. Dragne Dalia Marina
  5. Grăjdan Andra Ionela
  6. Mihalache Raluca Valentina
  7. Petre Alexandra
  8. Udroiu Cristina Andreea

Scop? corespondența clasică, prin scrisori și felicitări între elevii și profesorii din mai multe țări europene.

Descriere: Mesajele transmise au făcut referire la specificul cultural și național al țărilor componente, având un caracter neoficial, astfel încât elevii s-au simțit încurajați să le împărtășească noilor prieteni anumite dorințe, planuri și intenții. Proiectul a vizat în principal sărbătoarea Crăiunului și a Anului Nou, iar în acest sens pregătirile au început încă din luna noiembrie pentru a ne asigura că scrisorile ajung la timp, înainte de vacanța de iarnă.

Elevii participanți ai liceului nostru, de la clasa a XI-a C (2019) s-au organizat exemplar, au participat cu entuziasm și perseverență la aceste activități demonstrând că pot lucra excelent în echipă, că au idei constructive și sunt deschiși la nou. În urma unei selecții stabilite de profesorul coordonator împreună cu ceilalți profesori din alte tări participante, pe Twin Space, s-au stabilit grupurile de interacțiune, astfel încât elevii români au corespondat cu elevii din țările Grecia, Slovacia, Albania și Croația.

Finalul proiectului, respectiv primirea și expedierea scrisorilor și a felicitărilor de Crăciun, a adus multă emoție în rândul tuturor celor implicați, generând bucurie, amuzament și bună dispoziție.

Derularea proiectului s-a bucurat de susținerea, aprecierea și a altor elevi și profesori neimplicați direct, de aceea mulțumim încă o dată doamnelor directoare, profesorilor clasei a XI-a C și tuturor elevilor clasei care și-au susținut colegii, intervenind chiar cu unele idei contructive. În liceu s-a realizat ulterior un panou cu toate scrisorile primite, în zona ”eTwinning Corner”.