GenZ Building Culture

Perioada: martie 2021-decembrie 2021

Profesor coordonator: Dima Diana

Despre proiect

  Principalul obiectiv al acestui proiect sunt tinerii de astăzi, așa-numita Gen Z, născută între 1996 și 2012. Ei sunt caracterizați, în general, ca fiind hiperconectați și pricepuți din punct de vedere tehnologic, conștienți de problemele de mediu, comportamentul uman și problemele de sănătate. Dar cum se percep ei înșiși, cum influențează cultura locală și își modelează viziunea asupra lumii?

    Privind mai atent și făcând o varietate de activități culturale care pun accentul pe cine sunt Gen Z, care este rolul lor în lumea modernă, atât ca indivizi, cât și ca parte a generației, cum se descurcă cu tradiția și obiceiurile locale și ce tendințele le modelează viața de zi cu zi, sperăm să ajungem la o mai bună înțelegere a preocupărilor și motivațiilor lor și, în cele din urmă, să le sărbătorim valorile și credințele.

OBIECTIVE

Până la sfârșitul proiectului, participanții vor ști să folosească instrumente digitale precum Canva, Padlet etc, web tools, în general,  să dezvolte abilități de comunicare digitală, să exerseaze și să îmbunătățească abilitățile de limbă engleză, să dezvolte abilități de cooperare lucrând cu succes în echipe (multinaționale), să-și promoveze obiceiurile și tradițiile locale și să afle mai multe despre culturile altor națiuni, să-și dezvolte creativitatea artistica (desen, fotografie, colaj).

PARTENERI

Proiectul a fost inițiat de două școli din Croația, la care sunt partenere România, Turcia și Armenia, Polonia și Portugalia. Elevii liceului nostru, Gheorghe Rebeca, Guță Elena (10F), Tecșan Iasmina, Năstase Cătălina (10D), au fost implicați în realizarea logo-ului, codul bunelor maniere într-un proiect internațional, prezentare utilizând Canva și un quiz despre țara noastră. Proiectul a început pe ata de 17.03.2021 și se va derula până în Decembrie 2021.