Types of Intelligence

Perioada:

Participanți: România, Turcia

Profesor coordonator: Cristea Violeta

Scop:

Proiectul a fost inițiat cu scopul de a instrui elevii conștienți de abilitățile lor în folosirea mai multor tipuri de inteligență.

Elevii sunt încurajați să se cunoască pe sine, să fie critici cu sine, încrezători, empatici, conștienți de drepturile și responsabilitățile pe care le au. Astfel ei reușesc să integreze ceea ce au învățat despre sine în relațiile lor cu alții. Proiectul a pornit de la Teoria Inteligenței Multiple a lui Gardner.

ACTIVITĂȚI

Proiectul a început cu stabilirea programului activităților, fiind urmat de schimb de corespondență între profesori, prezentarea țărilor, orașelor și școlilor participante. Elevii au făcut cunoștință, prezentându-se pe sine și împărtășindu-și interesele și pasiunile.

REZULTATE

Proiectul permite elevilor să descopere ce tipuri de inteligență au.

Prin intermediul activităților de stimulare a inteligenței a fost asigurat un proces de învățare continuă.

Comunicarea cu partenerii din proiect le-a permis să își perfecționeze atât competențele lingvistice cât și cele de relaționare socială și toleranță față de o cultură diferită.

Nu în ultimul rând proiectul le-a permis elevilor să se perfecționeze în tehnologia digitală și să învețe să folosească noi aplicații pe calculator.