Local Motifs Meet With International Values

Perioada: 25 Octombrie 2020 – 7 Iunie 2021

Profesor coordonator: Pîrvu Ecaterina
Participanti, Azerbaijan, Georgia, Grecia, Irlanda, Iordania, Lituania, Olanda, Polonia, Serbia, Spania, Tunisia, Turcia, Ucraina și România prin elevii de la clasa a 9-a.

  1. Anton Raluca
  2. Botoroaga Ani Livia
  3. Constantin Raluca Elena
  4. Filip Ashley
  5. Florea Denisa
  6. Pîrvu Simona
  7. Savu Alexandra
  8. Zamfir Alin
  9. Zorilă Maria

Scop:

Proiectul e-twinming “Local motifs meet with international values” se adresează elevilor din peste 10 țări participante, la inițiativa câtorva cadre didactice din Turcia. Scopul principal al acestui proiect este schimbul de experiențe, între elevi și profesori ce aparțin unor culturi diferite, având stiluri de viață diverse cu perspective autentice. Pe fundalul situației pandemice, care a afectat fiecare individ indiferent de locul de proveniență, vârstă sau profesie, proiectul își propune să aducă îm prim plan interculturalitatea, solidaritatea și comunicarea. De asemenea, sunt aduse în actualitate aspecte ce țin de specificul național al fiecărei țări participante, cât și aspecte colective ale unor festivități sau sărbători internaționale, prin modul original de raportare al țărilor membre. Cu un plan riguros stabilit, proiectul se derulează pe durata întregului an școlar, activitățile fiind proiectate pentru fiecare luna calendaristică, în număr de două sau trei. Profesorii coordonatori comunică pe grupul de whatsapp si prin întâlniri Zoom, dar există atât o pagină de facebook, cât și una de Instagram create special pentru promovarea activităților. Rezultatele obținute până acum sunt pe măsura așteptărilor, iar elevii implicați s-au dovedit receptivi, entuziaști și bucuroși să poată descoperi diversitatea lumii în care trăiesc.

ACTIVITATI

  1. Initiatorul proiectului a organizat crearea unui calendar in care majoritatea membrilor proiectului si-au ales si au realizat pagina respectiva ilustrand cu fotografii reprezentative.

2) ZIUA IGIENEI

Membrii echipei acestui interesant proiect au hotarat să sărbătorească ZIUA IGIENEI pe data de 16.01.2020 prin postere care să ilustreze importanța igienei în special în această dificilă perioadă de pandemie.

CONCURS

Țările participante au organizat un concurs pentru desemnarea posterului-emblemă al proiectului și alegerea logo-ului. Fiecare țară a pregatit unul sau mai multe postere, respectiv logo-uri, acestea au fost încărcate pe Twinspace iar ulterior s-a votat prin două chestionare.

Echipa liceului nostru A CÂȘTIGAT LOCUL I la postere

și LOCUL 2 la logo-uri.

Felicitări echipei!!! Great job!

O NOUĂ ACTIVITATE DERULATĂ ÎN CADRUL ACESTUI PROIECT

THE SAFE INTERNET DAY”

Simona Pîrvu – 9E
Maria Zorilă – 10A

by Raluca Anton – 9E

by Elena Constantin – 9E

Elena Constantin – 9E

ZIUA FEMEII

Proiectul a sărbătorit Ziua Femeii cu o noua activitate frumoasă:

https://www.canva.com/design/DAEYTHE1E-0/bSVocikAcBs_WvxgD-vxBw/view?utm_content=DAEYTHE1E-0&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=publishsharelink