Small Towns, Big Stories

Perioada: februarie 2021- mai 2021

Profesor coordonator: Dima Diana

Despre proiect

    Când vorbim despre alte țări, ceea ce ne atrage atenția mai întâi sunt cele mai renumite orașe și locuri din acele țări. Ce îți vine în minte când cineva spune Franța? Răspunsul ar fi probabil Parisul sau Turnul Eiffel în majoritatea cazurilor. Acest exemplu se aplică tuturor celorlalte țări. Majoritatea oamenilor se gândesc la orașe turistice renumite numai atunci când vorbesc despre alte țări. Credem că oamenii care locuiesc în orașe mici merită să fie recunoscuți. În acest proiect am dorit să vă prezentăm orașele mici, cultura și comunitatea.

OBIECTIVE
Ceea ce ne propunem în acest proiect este să prezentăm micile noastre orașe și să aflăm despre alte orașe mici din Europa. Din cauza pandemiei, există atât de multe restricții în întreaga lume. Majoritatea elevilor noștri trebuie să-și petreacă cea mai mare parte a timpului în casele lor. În acest proiect vor învăța despre alte culturi și comunități mici. Credem că acest lucru le-ar face timpul petrecut acasă mai distractiv și mai puțin stresant.
PROCESUL DE LUCRU
În acest proiect elevii au vorbit despre diferite aspecte ale orașelor lor, cum ar fi mâncarea locală, îmbrăcăminte, muzică, dansuri populare și tradiții pentru a afla despre aceste mici comunități. Elevii au susținut prezentări despre aceste aspecte. Proiectul a început în luna martie și s-a finalizat cu un ghid turistic al tuturor orașelor partenerilor implicați la mijlocul lunii mai 2021.
În prima săptămână a lunii martie elevii s-au cunoscut și împreună cu profesorii au planificat activitățile pentru restul săptămânilor. S-au decis șase aspecte diferite pentru a prezenta orașele. Acestea sunt: locuri de vizitat, tradiții, mâncare tradițională, muzică locală, costume tradiționale, dansuri populare.
În fiecare săptămână am avut o temă și am organizat evenimentele în jurul temei respective. Elevii au susținut prezentări despre orașe, în funcție de temă. Prezentările au fost online pe Zoom și instrumentele Web 2.0 au fost utilizate în mod eficient în timpul proiectului.
PARTENERI

Proiectul a fost creat de profesori turci și români (Ekrem Duran și Dima Diana) la care au participat licee din Italia și Croația. Membrii echipei liceului nostru au fost Marin Mihaela, Popescu Petruța, Pantale Iuliana, Petre Alexandra și Stoica Mario (10D).